Hogyan játssz rulettet? Rulett szabályok 4 lépésben!

[brick-one]

A rulett asztalának magyarázata

Az asztalon, azaz táblán láthatod a játékban elérhető és fogadható számokat, azaz az elérhető 36 számot és a 0-t. A számok két színben érhetőek el, találhatsz belőlük feketéket is pirosat. A számok jobbról balra, alulról felfelé elhelyezkedve láthatóak a rulett asztal összes változatán. Mindazonáltal hármas oszlopokban vannak elhelyezve, így összesen 12 oszlopnyi számot látsz majd a táblán. 

A színek felváltva követik egymást, viszont ez alól kivétel a 10-11 és a 18-19, amelyek közül az első kettő fekete, a második pedig két piros számot jelöl. Alul pedig megtalálod a külső téteket, így a fekete - piros, páros - páratlan tétekre vonatkozó részeket, de itt van az összes elérhető külső tét is. 

A rulettkerék részletesen

Az európai kerék pedig nagyban eltérhet az amerikai változattól. Az amerikai ugyanis más sorrendben tartalmazza a számokat, illetve kisebb méretű kerék is tartozik hozzá. De most nézzük meg a kereket az európai változatot vizsgálva.

Először is, a keréken a számok nem sorrendben találhatóak meg. A kis széria a keréken 27-től 33-ig helyezkedik el, ezek voltaképpen a játékban elérhető számok közepét jelölik a játékban a szabályok értelmében.

A kis szériával szemben fognak elhelyezkedni a nagy széria tagjai, amelyek a keréken a legtöbb számot jelölik. A keréken ezek 22-től 25-ig tartanak, illetve magába foglalják a nullát is. 

Ezután pedig marad az utolsó csoport, amit árváknak is szoktak nevezni. Ezek ugyanis azok a megmaradt számok, amik a fenti csoportok közül egyikhez sem tartoznak. Összesen 8 db van belőlük a két különböző oldalon. Bal oldalon a 9; 31; 14; 20, jobb oldalon pedig a ​​17; 34; és a 6.

Az amerikai rulett részletesen

Az amerikai ruletten az európai és a francia változattal ellentétben összesen 38 szám található meg, annak köszönhetően, hogy dupla nullát találhatsz a keréken. Ezáltal értelemszerűen kisebb az esélyed a nyereményre, illetve nagyobb a ház előnye a játékosokkal szemben. 

Maga a kerék is más egy kicsit, hiszen a számok máshol helyezkednek el a számunkra klasszikus rulett változatokkal szemben. Az összes többi rulett játékszabály viszont azonos.

A szabályok miatt, nem meglepő módon az európai játékosok szeretik elkerülni, ha tehetik ezt a típust.

A francia rulett bemutatása

A francia rulett a szabályok, illetve a rulett számok szempontjából megegyezik az európai változattal, viszont van benne egy plusz, amitől nagyon szeretik a játékosok. Ha ezzel a rulett típussal játszol ugyanis, bármire is fogadtál, ha a nulla jön ki eredménynek automatikusan visszakapod a téted felét. Éppen ezért, ebben a játékban nem kizárólag veszíteni és nyerni tudsz, könnyen lehet az is, hogy visszaadja a játék a téted, ha a fogadásod nem jött be.

A kerék és az asztal viszont ugyanúgy néz ki, mint az európai rulett, ahogy a számok mennyisége és elhelyezkedése is ugyanoda került.

Az élő rulett szabályai

Mindazonáltal, az online kaszinók fejlődésének köszönhetően, ma már akár élő osztós rulettet is bármikor játszhatsz. Ezek között találhatsz európai, amerikai de francia rulettet is, viszont bármelyiket is választod, a normál játékokhoz képest nagyobb izgalomra számíthatsz.

Ugyanis, amíg a roulette szorzó, a szabályok és a számok megegyeznek a normál játékban tapasztaltakkal, addig ezeken a játékokon otthonról, valós időben tudsz játszani. A játékmenet ugyanis kamerákon keresztül, élőben zajlik, így akár beszélgethetsz is az osztóval, vagy a játékosokkal.

A rulett típusok összehasonlítása

Jellemzők

Amerikai rulett

Európai rulett

Francia rulett

Zsebek

38

37

37

Nulla

dupla nulla

egy nulla

egy nulla

Ház előnye

5.26%

2.7%

1.35%

Ingyenes játék

Élő osztó

Gyakori kérdések

 • Hány szám van a rulettben?

  A rulettben attól függ, hogy hány szám van, hogy melyik típussal játszol. Amíg az amerikai változatban ugyanis 38 számot találhatsz, addig az európai változatban 37 szám van. Ez azért lehetséges, mert az előbbiben két nullát fogsz találni. Éppen ezért, ez az a változat, ahol a háznak a legtöbb előnye van a játékossal szemben.

 • Mi a legjobb tét a rulettben?

  A szabályok értelmében a külső tétek azok, amik a legjobbak lehetnek, ha nyereményre szeretnél szert tenni, amikor rulettet játszol. Ezek a tétek ugyanis sokkal nagyobb esélyt biztosítanak a belső tétekhez képest. Amíg ugyanis alig pár százalék esélyed van arra, hogy egy konkrét számot meg tudsz majd tippelni, addig arra, hogy képes leszel jól fogadni arra, hogy piros vagy fekete lesz a szám, ahol megáll a golyó, sokkal nagyobb esélyed van. Ezek a tétek majdnem 50%-os esélyt biztosítanak a nyereményre.

 • Hogyan működnek az esélyek a rulettben?

  Az esélyek a rulettben attól függenek, hogy milyen gyakorisággal számíthatsz arra, hogy a választott számon fog megállni a golyó. Például értelemszerűen kevesebb az esélye annak, hogy például a 7-esen áll meg a golyó a kör végén, mint annak, hogy páratlan szám lesz a nyertes. Éppen ezért, az esélyeket úgy számolhatod ki, hogy megnézed mennyi az esélyed arra, hogy a lehetőségek közül nyertes legyen a tipped.

 • Mennyit fizet egy darab szám a rulettben?

  A rulettben, ha egyetlen számra fogadsz, a potenciális kifizetés 35:1 esély mellett érhető el, azaz az európai rulettben 2.7% esélyed van arra, hogy nyereményre teszel szert. Azt, hogy ez pontosan mennyi, maga a játék fogja meghatározni, viszont számíthatsz arra, hogy a megfogadható tétek közül akkor kapsz a legnagyobb kifizetést, ha egy számra fogadsz a játékban, legyen az bármelyik, akár a nulla is.

 • Mennyit lehet nyerni a zölddel?

  Az, hogy a rulett 0 mennyit fizet szintén főleg attól függ, hogy az adott játék milyen összegű kifizetést biztosít, viszont a zöldre fogadni, azaz a nullára, olyan, mintha egy sima számra kötnél fogadásokat. Éppen ezért, bár a legkevesebb esélyed van arra, hogy bejön a tipped, a valóságban ez fizet majd a legtöbbet, ahogy az összes egyedileg megfogadható szám is.

 • Lehet egyszerre a pirosra és a feketére fogadni?

  Nem, erre nincs lehetőséged. A piros - fekete fogadások külső tétnek minősülnek, azaz vagy az egyikre, vagy a másikra tehetsz fogadásokat, egyszerre a kettőre nem. Ezek ugyanis azok a típusok, amelyek 50 - 50 esély mellett működnek, azaz vagy az egyik, vagy pedig a másik fog nyertes lenni a körök alatt. Éppen ezért, ha ez a fogadási típus érdekel, el kell döntened, hogy a kettő közül mire fogadnál.

 • Hogyan növelhetem a rulett nyerési esélyeimet?

  Sajnos arra nincs lehetőséged, hogy külső eszköz segítségével növelhesd a nyerési esélyeidet, viszont a pontos rulett szabályok megértésével sokat segíthetsz magadnak a játékok alatt. Mindazonáltal, használhatsz stratégiákat is és fogadhatsz külső tétekre, amelyek segíthetnek abban, hogy végül nyertes legyen a tipped rövid vagy hosszútávon. Garantálni viszont semmi nem fogja tudni, hogy végig nyertes szériát élsz majd át.

 • Hogyan kell fogadást tenni a rulettre?

  A tét rögzítése nem egy bonyolult feladat, így kezdők is hamar megérthetik a működését. Mindösszesen annyit kell tenned, hogy kiválasztod a játékot, a képernyő alsó részében kiválasztod a tétet, amin indítanád a fogadást, és a zsetonok beállítása után kiválasztod azt, amire fogadni szeretnél a játék alatt. Ezután csak a pörgetés gombot kell megnyomnod és pár másodpercet várnod, amíg látható lesz az eredmény a kör végén. A nyereményt pedig a rendszer kiírja, majd automatikusan hozzá is adja az egyenlegedhez.

 • Miért piros a francia rulett asztala?

  A francia rulettben az asztal színe a rulett társasjáték játékszabály miatt piros. Ugyanis, ebben a rulett típusban a nulla is versenyben van, ami zöld színű. Ha tehát a francia rulettben a nullára esik a golyó, bármire is fogadtál visszakapod a téted felét, ha az egyik klasszikus játékon töltöd el éppen az idődet. Éppen ezért, a színe jelzi, hogy az európai rulettel ellentétben egy plusz szabály is játékban van.